top of page
  • Writer's pictureNóra

3 trükk az auditív tanulók számára

Updated: May 13, 2019

Tanulj úgy, mint egy profi!



Egyik előző bejegyzésemben röviden írtam a különböző tanulási stílusokról. Mindannyian másképp működünk, így aztán a tanulási stílusunk, vagyis a felénk érkező információ befogadása sem egyforma módon megy.


Az auditív módon, vagyis hallás után tanulók közös jellemzője, hogy legjobban a hallott dolgokra emlékeznek. Sokszor nem is a tanár felé néznek, de a fülük minden szót jegyez. Esetleg magukban mondják végig a lecke lényegét. Az is gyakori, hogy hangosan veszik végig az anyagot, felmondják maguknak. Esetleg másokkal szeretik megbeszélni a leckét, mert közben meg is tanulják.


Te mit hallasz meg?

Három trükköt szeretnék megmutatni, amelyek hasznosak lehetnek számodra, ha te is az auditív csoporthoz tartozol.


#1 Híradó

Először dolgozd fel az anyagot, keresd meg a kulcsszavakat, a lényegi részeket. Majd foglald össze úgy, hogy hangosan felolvasod, vagy felmondod. Mintha híreket mondanál a tévében vagy a rádióban. Több, mint kétszer annyi információ ragad meg a fejedben, ha az olvasáson kívül még hangosan ki is mondod a tudnivalókat.


#2 Hangszóró

Dolgozd fel az adott anyagrészt, szűrd ki belőle a lényeget. Ezután vedd fel a telefonodra, amint a saját szavaiddal elmondod, levezeted magadnak, mintha egy klassz felelet lenne. Ezt a felvételt hallgasd meg, ahányszor csak akarod. Reggel a suliba menet, futás közben, sorban állás közben, vagy amikor csak akarod!


#3 Rocksztár

A megtanulandó anyagot foglald össze és emeld ki a kulcsszavakat. Írd meg a saját "dalszövegedet" a kedvenc zenédre úgy, hogy ezekkel a kulcsszavakkal alkotod meg a szöveget. Add elő a képzeletbeli közönségednek, vagy vedd fel a telefonodra, és hallgasd meg újra és újra!



Jó gyakorlást!



Ha kíváncsi vagy még több ötletre, szeretnéd könnyebbé tenni a dolgodat a suliban, keress bizalommal!


Ne maradj le a legfrissebb blogcikkekről, iratkozz fel a hírlevélre!


A képek forrása: Wix



bottom of page